Två lunch-vinnare på Solvalla

Fredagens lunchtävlingar på Solvalla är avklarade och stallet kan räkna in två segrar.

Först ut att vinna var Han Herred som för dagen kördes av Kenneth Haugstad. Hingsten startade från spår 2 och tog ganska snart över ledningen. Efter det höll han positionen genom hela loppet och höll undan på upploppet till seger på tiden 1.14.1am.

Förstapriset var värt 30 000 kr och detta var fyraåringens femte seger i karriären. Ägare till Han Herred är Stall Inox, skötare är Jonna Roos.

 

Dagens andra seger stod Miscellaneous för. Tillsammans med Erik Adielsson tog valacken över ledningen i utgången av första sväng. På upploppet höll han undan till knapp seger på tiden 1.16.9m.

Detta var fyraåringens första seger i karriären och för det fick han 25 000 kr. Ägare till Miscellaneous är Stall Venator AB i Vimmerby. Skötare är Linnea Persson.

 

Stark insats av Un Dernier Rire

Un Dernier Rire visade att han hittat formen när han vann på Solvalla på onsdagen. Hingsten hade fått ett knepigt läge, men tillsammans med Erik Adielsson löste han uppgiften ändå när han efter en resa i andraspår spurtade förbi ledaren över upploppet.

Segertiden skrevs till 1.14.2am och detta var fyraåringens tredje seger i karriären. Förstapriset var värt 40 000 kr och ägare till Un Dernier Rire är Swedish Crown Breeders AB m fl. Skötare är Alexandra Brink.

Victoria Viking tog första segern

Victoria Viking var på onsdagen ute i sin livs första start. Fyraåringen startade från spår 3 och fick en fin position i rygg ledaren. Erik Adielsson hittade sedan luckan i sista sväng och stoet stod för en suverän spurt på upploppet. Segertiden skrevs till 1.18.2m och förstapriset var värt 40 000 kr.

Ägare till Victoria Viking är Sandströms Hästsport HB m. fl. Skötare är Riikka Eskonniemi.

Dubbel till ”Sirocco” på Eskilstuna

Lena ”Sirocco” Berglund fick in en fin dubbel på tisdagskvällen när två av hennes passhästar vann på Eskilstuna.

Först ut att vinna var Mahry Silvio. Tränaren var positiv inför starten, och stoet ser verkligen ut att ha hittat formen. Tillsammans med Erik Adielsson fick ekipaget positionen rygg ledaren, och när luckan kom på upploppet spurtade hon bra, men blev störd av ledaren som bröt ut så hon blev bara tvåa i mål. Måldomaren bytte dock ordningsföljd på de två främsta hästarna så segern gick ändå till Mahry Silvio.

Segertiden landade på 1.14.3am och förstapriset var värt 35 000 kr. Ägare till Mahry Silvio är Stall Silvio AB i Åstorp.

 

Nästa häst att vinna var Midnight Victory. Från spår 9 fick hon en resa i andraspår och avancerade sedan fram till utvändigt ledaren. På upploppet fanns gott om krafter kvar och hon kunde vinna på ett bekvämt sätt på tiden 1.17.4m.

Förstapriset var värt 50 000 kr och ägare till Midnight Victory är Olle Levén i Monaco.

 

Sedin segrade på Solvalla

Sedin tog en efterlängtad seger på söndagen tillsammans med Anders Eriksson.

Sexåringen startade från spår 11 i ett lärlingslopp och gick bra i andraspår genom hela loppet. Han visade fin styrka, gick ifrån sina konkurrenter på upploppet och vann med god marginal på tiden 1.13.4ak.

Förstapriset var värt 10 000 kr och ägare till Sedin är Stall Lucky Fellow. Skötare är Bonnie Karlsson.

Brokad Brodda segrade i Diamantstoets final

Vi fick se fina prestationer från flera av stallets hästar under onsdagskvällen på Solvalla. Kvällens fullträff stod Brokad Brodda för när hon vann Diamantstoets final tillika Berndt Lindstedts lopp.

Torbjörn Jansson satt upp bakom stoet som startade från spår 9 från volten. Efter en resa utvändigt visade femåringen sin fina styrka när hon spurtade förbi sina konkurrenter på upploppet. Segertiden landade på 1.13.5m och förstapriset var värt 200 000 kr. Detta var Brokad Broddas femte seger i karriären och hon har nu totalt tjänat drygt 575 000 kr. Ägare är Invest4all Sweden AB i Bergvik och skötare är Catarina Damström.

I samma lopp tog Violet Hill en fin tredjeplats.

Värt att nämna är även en strålande prestation av Han Herred som var tvåa i Big Noon-Pokalen efter startgalopp. Detta gav honom 100 000 kr. Nu väntar derbykval för både Violet Hill och Han Herred.

Första segern för Knifetown Lover

Treårige Knifetown Lover har inlett sin tävlingskarriär på ett fint sätt och på Bollnäs kom första segern när han styrdes av Ulf Eriksson.

Valacken startade från spår 11 och påbörjade sitt avancemang efter halvvarvet. Sista varvet fick han en resa i dödens men klarade ändå av att tan sig förbi ledaren över mållinjen. Segertiden landade på 1.16.1m och förstapriset var värt 50 000 kr i detta treåringslopp.

Ägare till Knifetown Lover är Lundqvist Bergsprängning AB i Knivsta, skötare är Linnea Persson.

Fin insats av Captain Knas på Solvalla

Captain Knas var på onsdagen ute i ett treåringslopp på Solvalla. Valacken startade tillsammans med Erik Adielsson från spår 2 bakom bilen och fick sedan positionen som första häst i andra spår genom större delen av loppet. Trots en ganska tuff resa så fanns gott om krafter kvar på upploppet och han kunde avgöra på ett säkert sätt över mållinjen.

Segertiden skrevs till 1.14.9am och detta var valackens andra seger på fem starter. Förstapriset var värt 50 000 kr och ägare till Captain Knas är Glas&Bågar i Hälsningland AB m. fl. Skötare till Captain Knas är Alexandra Brink.

 

Seedorf O.M.F segrade i Ego Boys Minne

På lördagen fick Seedorf O.M.F äntligen sin första seger för året.

I Gulddivisionen på Rättvik startade valacken tillsammans med Örjan Kihlström från spår 1. Sexåringen lyckades inte försvara ledningen utan fick positionen rygg ledaren från start. Efter 500 m valde Örjan att gå ut i andraspår, och Seedorf svarade för en rejäl insats när han sedan gick ifrån sina konkurrenter på upploppet och vann på tiden 1.11.3ak.

Förstapriset i detta V75-lopp var värt 150 000 kr och ägare till Seedorf O.M.F är Nh Racing Stable GmbH i Schweiz.

Skötare är Linnea Persson.

 

Midnight Victory vann till skyhögt odds

När Midnight Victory vann det sjunde loppet på Solvallas lunchtävlingar var det förmodligen rekord i vinnarodds på en SHJ-tränad häst som segrat. Hela 105 gånger pengarna fick man om man tippat det treårige stoet som vinnare.

Tillsammans med Ville Karhulahti fick treåringen ett fint lopp som andra häst utvändigt. På upploppet stod hon för en sylvass spurt och lyckades vinna även om det var hårt i mål. Segertiden skrevs till 1.15.8am och detta var stoets första seger i karriären. Förstapriset var värt 25 000 kr och ägare till Midnight Victory är Olle Levén i Monaco.

Skötare är Lena Berglund.