Första segern för IdreamIcanfly

Treårige IdreamIcanfly tog sin första seger i karriären när hon tillsammans med Ville Karhulahti startade i Gävle på torsdagen.

Stoet tog ledningen från spår 3 och behåll sedan positionen hela loppet för att sedan kunna vinna i fin stil på tiden 1.17.9m.

Förstapriset var värt 30 000 kr och ägare till IdreamIcanfly är Peter Warfvinge i Stockholm. Skötare är Riikka Eskonniemi.

Brokad Brodda segrade på Jägersro

Brokad Brodda fortsätter att leverera fina resultat. På tisdagkvällen var hon ute i ett stolopp på Jägersro och visade där att hennes fina form håller i sig.

Femåringen fick en fin löpning av Erik Adielsson och det fanns gott om krafter kvar när hon kunde avgöra på upploppet. Segertiden skrevs till fina 1.11.6ak och förstapriset var värt 80 000 kr.

Ägare till Brokad Brodda är Invest4All Sweden AB i Bergvik. Skötare är Catarina Damström.

Vakeel överlägsen i debuten

På torsdagkvällen fick vi se ännu en fin debutvinnare från stallet. Treårige Vakeel var spelad som stor favorit när han skulle ut i sin första start på Bergsåker.

Från spår ett tog valacken tillsammans med Erik Adielsson ledningen utan problem och fick sedan dirigera loppet på egen hand.

På upploppet hade han skapat en stor lucka till övriga konkurrenter och passerade mållinjen i fin stil som vinnare på tiden 1.18.2m. Förstapriset var värt 50 000 kr.

Ägare till Vakeel är Lerstenen Invest AB m. fl. Skötare är Alexandra Brink.

Sapajou bäst från ledningen

Sapajou trivs bäst i ledningen, det har han visat flera gånger. I Örebro på torsdagen startade han från spår två och kunde därför utan större bekymmer lägga beslag på favoritpositionen.

Tillsammans med Jorma Kontio klarade valacken att hålla täten hela vägen in i mål på tiden 1.13.3am. Detta var sexåringens sjunde seger i karriären och han närmar sig nu 600 000 kr i inkörda pengar.

I detta lopp var förstapriset värt 35 000 kr. Ägare till Sapajou är Swedish Crown Breeders AB i Stockholm. Skötare är Jonna Roos.

Två Visby-segrare

Stallets hästar bjöd på fina prestationer under onsdagstävlingarna i Visby.

Först ut att vinna var Gretchen Boko som tog sin andra raka seger. Tillsammans med Erik Adielsson var stoet snabb från start och tog hand om ledningen. Den positionen höll hon sedan hela vägen in i mål till en ganska säker seger på tiden 1.13.6ak.

Förstapriser var värt 25 000 kr och ägare till Gretchen Boko är Stall Fabolous. Skötare är Catarina Damström.

 

Kvällens andra seger stod Violet Hill för. I ett försök till Diamantstoet fick fyraåringen tillsammans med Erik Adielsson ett fint lopp och kunde enkelt ta hem segern med hela 100 000 kr i förstapris.

Violet Hill är uppfödd på Gotland och var således tillbaka på hemmaplan nu när hon tog sin hittills största seger i karriären. Segertiden skrevs till 1.13.3am och ägare till stoet är Stall Båtels i Visby. Skötare är Lena Berglund.

 

Första segern för Captain Knas

Stallets unghästar fortsätter att gå bra. På Mantorp fick vi se Captain Knas ta sin första seger i sin tredje start. Tillsammans med Carl Johan Jepson startade valacken från fjärdespår bakom bilen, och i första sväng fick han ta över ledarpositionen då de två hästarna framför galopperade.

 

Därefter höll ekipaget ledningen hela vägen och treåringen gick undan i fin stil till seger på tiden 15.5am.

Förstapriset i detta treåringslopp var 50 000 kr och ägare till Captain Knas är Glas&Bågar i Hälsingland AB m.fl.

Skötare till Captian Knas är Alexandra Brink.

 

Vinst i debuten för World Wide Wibb

World Wide Wibb var på onsdagskvällen ute i sin livs första start på Lindesberg. Hingsten startade från spår 2 och tog över ledningen efter 500 m.

Treåringen fortsatte sedan hålla ledningen i fin stil ända in i mål och vann på tiden 1.18.2m tillsammans med Erik Adielsson.

Förstapriset var värt 50 000 kr och ägare till denna lovande treåring är Tapwell AB i Stockholm. Skötare är Linnea Persson.

 

Efterlängtad seger till Gretchen Boko

Gretchen Boko har inlett sin karriär lite trevande och har haft svårt att hålla sig i rätt gångart i många av sina starter. På måndagskvällen kom dock den första segern för fyraåringen.

Tillsammans med Ville Karhulahti var stoet ute i ett breddlopp på Eskilstuna och startade från nionde spår efter bilen. Ekipaget fick en resa utvändigt och avancerade sedan framåt i fältet, för att i slutet av sista sväng ha skaffat sig ledarpositionen. På upploppet höll stoet undan på ett fint sätt och vann på tiden 1.15.3ak.

Förstapriset var värt 10 000 kr och ägare är Stall Fabulous. Skötare till Gretchen Boko är Catarina Damström.

Strålande debut av Last Pilaar

På onsdagen var det dags för Last Pilaar att göra tävlingsdebut. Tillsammans med Erik Adielsson startade treåringen från spår 6 i volten och var med bra från start.

Efter att ha gått hela loppet i dödens-positionen så visade valacken fin styrka när han lyckades ta ner ledaren på upploppet och kunde vinna på tiden 1.17.4m. Förstapriset var värt 50 000 kr i detta lopp som ingår i Svensk Travsports Unghästserie.

Last Pilaar, som är Miss Pilaars sista avkomma ägs av Stig H Johansson AB och sköts av Riikka Eskonniemi.

Ramboldo Jet vann i Mantorp

På måndagskvällen var Ramboldo Jet ute till start på Mantorp för att jaga startpoäng. Tillsammans med Ville Karhulahti startade hingsten från spår 12 på medeldistans. Efter varvet tog ekipaget över ledningen och på upploppet kunde de kliva undan till en bekväm seger på tiden 1.13.7am.

Detta var sjuåringens nionde seger i karriären och han har hittills tjänat drygt 465 000 kr.

Ägare till Ramboldo Jet är Stig H Johansson m. fl, skötare är Linnea Persson.