Ågerup storsatsar i Stig H-Akademien

Stig H-Akademien har fått en ny huvudsponsor. De drygt 30 personer som under åren utsetts till Stig H Johansson-stipendiater får nu möjlighet att få en egen mentor, inom ett eget valt område. Storsatsningen möjliggörs genom att Bengt Ågerup, Stall Zet, genom sitt bolag Brixton Medical AB, går in med imponerande 600.000 kr under en treårsperiod.

– Det känns oerhört överraskande och sympatiskt att en privatperson känner för att göra en sån här satsning. Det är inte bara positivt för hela akademien utan också för hela travsporten, säger Stig H Johansson.

– Tränaryrket är psykiskt påfrestande i många situationer och det ligger verkligen i tiden att ta hjälp av en mentor i olika sammanhang. Det är viktigt att ha ett bollblank när man ska fatta beslut i besvärliga frågor.

Stig H-Akademien jobbar nu för fullt för att utse årets stipendiater. Pristagarna kommer att offentliggöras i samband med Breeders´Crown-helgen i Eskilstuna den 4-5 november.

– Stipendiet får i år ett helt nytt utseende – ett 14 dagars utbildningspaket, säger Peter Jansson, projektledare i Stig H-Akademien.

Stipendiaterna får fyra vip-dagar på hästsportens utbildningsanläggning i Wången, två dagar med en av Sveriges mest kända coacher, Stig Wiklund, fem dagar hos mäster Stig H själv, två dagars medieträning och två dagars utbildning i marknadsföring och kundvård. Stipendiet ska också täcka in alla kostnader, som logi, resor och förlorad arbetsinkomst. Sedan tidigare finns ett sponsorsavtal med LRF- konsult där stipendiaterna får ett stödpaket den dag de väljer att bli egna företagare/tränare.

×

Kommentering är avstängd.