En välsmakande Kaka

Trots att han hade en österrikisk derbyseger på meritlistan var Kaka A.T. ett tämligen oskrivet kort inför onsdagens Sverige-debut på Solvalla.

Alla frågetecken rätades ut till utropsditon när den prydlige hingsten dirigerade allt och vann lätt på nya rekordet 1.13,7a/2140 m.

– Han får högsta möjliga betyg. En jättetrevlig häst att köra och det fanns gott om krafter kvar i mål, slog en påtagligt belåten Erik Adielsson fast.

Sexårige Kaka A.T. (November – Elegance Real) kom in i stallet i mitten av mars med goda goda resultat bakom sig i sin tidigare österrikiska regi. Han har i sin nya miljö på Stora Alby tränat okej, men utan att glänsa. I allvarets stund fick han dock visa att han är en äkta tävlingsindivid.

Från innerspår bakom bilen var det aldrig något snack om saken. Kaka A.T. tog enkelt hand om spårningen och resten av loppet blev en ”promenad i parken” för honom. Han gick odriven undan till en mycket mersmakande seger efter mer än ett halvårs tävlingsuppehåll.

– Får han vara frisk tjänar han mycket pengar framöver, siade Erik.

Kaka A.T. ägs av Thomas Pietschacher i Österrike, som kunde lägga ytterligare 60 000 kr till hästens tidigare insprungna dryga miljon.

Sandra Luomala är den som svarar för den dagliga skötseln av Kaka A.T.

×

Kommentering är avstängd.