Full gas med Remo Gas

Remo Gas hade en till synes tuff uppgift i Sverige-debuten. Men han löste den med glans.

Den prydlige italienaren vann ”Ina Scots Ära” på Mantorp-travet i suverän stil.

– En av de bästa hästar jag fått in i träning de senaste tre-fyra åren, betygsatte Stig H.

Remo Gas (Varenne – Isotta Gas) kom med snygga meriter från Italien. Som två- och treåring vann han sex gånger och travade in 2,3 miljoner.

Inför debuten i sin nya regi hade hingsten som fortast gått 1.18 i träningen på Stora Alby och Johansson vågade inte ha alltför stora förhoppningar i den hårda konkurrens som gällde i fyraåringsloppet på Mantorps-ovalen.

I loppet öppnade Remo Gas bra från sitt sjunde spår, men någon ledning kunde han inte nå direkt. När ledande Nimbus C.D. drog ned på tempot på första långsidan tog dock Erik Adielsson chansen att satsa framåt och via 1.10,2/500 m satt ekipaget i front.

Underkant 1.13 första rundan såg inte ut att besvära Remo Gas det minsta. Sista varvet fick han favoriten Call Me Keeper utvändigt om sig, men det bekom honom heller inte.

Upploppet såg ut som rena defileringen för Remo Gas, som kunde vinna enkelt på 1.13,0/2140 m.

– Och han var inte alls tom i mål, påpekade Erik.

Segern innebar 300 000 kr för hästens italienske ägare Alberto Zagni.

– Jag har känt att Remo Gas är något alldeles extra. Och det var skönt att se att han fungerade så bra, summerade tränare Johansson.

Lena ”Sirocco” Berglund är skötaren bakom Remo Gas.

Ytterligare en framgång för stallet blev det i Mantorps V75-omgång när Ville Karhulahti vann lärlingsloppet med Twigs Voici, tränad av Pekka Korpi.

×

Kommentering är avstängd.