Occhione Jet på väg tillbaka

Han har funnits på Stora Alby sedan en tid, men nu är också topphästen Occhione Jet tillbaka på den officiella träningslistan.

– Det ser bara bra ut med honom för dagen, säger Stig H – och tillägger:

– Peppar! Peppar!

Under sin fyraårssäsong, sommaren 2012, kom Occhione Jet (Pine Chip – Estella Jet) till stallet med fina unghästmeriter från hemlandet Italien i bagaget.

2012-13 hann hingsten göra tio starter under SHJ-flagg. Han vann i sex av dessa och sprang in över en miljon innan han i slutet av augusti i fjol drabbades av en gaffelbandsskada i höger bakben.

– Efter nödvändig vila har Occhione Jet varit fin under hela uppträningen. Hittills har han kommit ned på 1.25-tider som snabbast i jobb, berättar Johansson.

Stig H tror att det dröjer ytterligare åtminstone två månader innan den högkapable sexåringen kan vara startklar igen. Någon gång mitt i sommarsäsongen, med andra ord.

– Den typ av skada som Occhione Jet varit drabbad av är inte att leka med. Men får han vara skadefri hoppas jag naturligtvis att han ska kunna återkomma till elitskiktet så småningom, säger Stig H.

Totalt i karriären har Occhione Jet vunnit i 13 av 25 starter. Startprissumman är 4 384 418 kr och rekordet 1.11,2a.

Senaste starten gjorde han i Solvallas Jubileumspokal den 14 augusti i fjol. Där slutade han tvåa efter Panne De Moteur på 1.11,7a/2140 m.

Ägare till Occhione Jet är italienaren Paolo Corrado. Skötare är Lena ”Sirocco” Berglund.

Vi kan också rapportera att August K och Shutterlatier har lämnat stallet.

×

Kommentering är avstängd.