Stalldubbel i V75 på Färjestad

Framgångarna för stallet håller i sig.

I långfredagens V75-omgång på Färjestad såg Edge Boko och Indigious med Erik Adielssons hjälp till att fixa en dubbel.

Som stor, stor favorit i sin V75-debut på Karlstad-banan gjorde Edge Boko ingen besviken.

Från ”springspår” prickade Erik i sedvanlig stil starten närmast perfekt med fyraårshingsten, som kunde dra iväg till ledningen omgående. Fick därefter styra och ställa i 1.17-tempo första varvet medan merparten av konkurrenterna galopperade.

På slutrundan lät Erik sedan Edge Boko (Wellino Boko – Sue Boko) sträcka ut med kaxig uppsyn och på spänstiga ben, för första gången med barfotabalans. Vinsten på 1.14,6a/2140 m får betraktas som vattentät.

Kusken hade förstås en hel del beröm att utdela efter ekipagets fjärde seger ihop, av fem möjliga.

– Edge Boko påminner allt mer om pappa Wellino Boko. Har naturligtvis en bra bit kvar till dennes meriter, men agerar på ett sätt som bådar mycket gott.

Segern i ”Copiads Silverpokal” var värd 100 000 kr, till glädje för ägande Octil AB i Göteborg.

Lena ”Sirocco” Berglund är Edge Bokos ständiga följeslagare i stallet.

I V75-avslutningen var det ett kraftprov som gällde. Grunddistansen var 3140 m och Indigious startade med 60 meters tillägg. Ändå spelades den tyske trippelmiljonären till favorit. Rättmätig sådan, visade det sig.

De första två varven bidade Indigious (Prodigious – Indication) sin tid i kön. När Junior Troy inledde sin marsch framåt i tredje spår inför slutrundan kunde dock Stall SHJ:s representant haka på i rygg.

Hela sista varvet ute i tredje spår bekymrade inte Indigious, som när han fick fria tyglar vid ingången till upploppet avgjorde på bestämt och mäktigt sätt. Segertiden 1.13,6 var nytt voltstartrekord.

– Indigious är fantastisk. Han kan allt och är en av mina absoluta favorithästar. Jag har knappt känt honom bättre än så här och var ruggigt nöjd med honom, uttryckte sig Adielsson efteråt.

Med fredagens 110 000 kr har Indigious redan travat ihop över en halv miljon åt sin tyska ägare Stall Express.

Hans skötare är Riikka Eskonniemi.

Stallets två övriga aktörer på Färjestad skötte sig också med beröm godkänt. Zelda Zonk blev tvåa från ledningen i sin årsdebut och Lotuscherie svarade för ett strålande slutvarv från köläge som trea.

×

Kommentering är avstängd.