2009 års stipendiater utsedda

– Michael och Jenni är två framtidshopp inom svensk travsport och båda har visat en positiv utvecklingskurva de senaste åren. Såväl Michael som Jenni har ambitiösa mål och satsar på en tränarkarriär inom snar framtid. De är också framgångsrika kuskar. Det har som vanligt varit ett stort och svårt arbete att välja ut två av alla duktiga lärlingar som söker stipendiet. Dessvärre måste vi sätta stopp vid två stipendiater, men jag vill passa på att önska alla välkomna att söka nästa år, säger Stig H.

Stig H Johansson kommer att dela ut stipendierna i samband med Sverigeloppet på Solvalla den 17 juni och de går således till:

Michael Lönborg (f. 1986-07-12) arbetar sedan 2006 för Hans Adielsson, Jägersro. Michel tog sin första seger 2006 och är nu uppe i 63 fullträffar på 327 starter, varav 12 segrar kommit i år. I sin ansökan skissar Michael att på använda stipendiet till att studera hos topptränare, gärna i USA, och lära sig mer om datorprogram för pulsträning.

Jenni H Åsberg (f. 1985-05-13) arbetar sedan 2007 hos Anders Lindström på Gävle. Jenni satsar mot den absoluta toppen och skall snart ta över pappa Anders tränarrörelse. Hon är en av landets segerrikaste lärlingar i år med 14 segrar och har totalt 41 segrar på 523 lopp. Jenni vill gärna använda stipendiet till att lära sig mer om unghästträning och att bedöma hästars exteriör.

×

Kommentering är avstängd.