Akademi-seminarier i samband med stipendieutdelning

Det var idel glada miner i vinnarcirkeln på Solvalla på onsdagskvällen. Årets två stipendiater, Jennifer Tillman och Admir Zukanovic, fick ta emot varsin ”prischeck”på 40.000 kr, av Stig H Johansson. Dessutom fick de en värdecheck från en av akademiens sponsorer, bra att ha den dag de ska starta egen tränarrörelse. Prisutdelare från LRF Konsult var Mats Norberg.Stig H-akademien har idag utsett Jennifer Tillman och Admir Zukanovic till 2010 års stipendiater och de får vardera 40 000 kronor för att utbilda sig inom travsporten. Jennifer och Admir blir tillsammans med tidigare stipendiater även medlemmar i Stig H-akademien.

Tidigare under hela onsdagen hade Jennifer och Admir, eller ”Adde” som han kallas, deltagit i ett antal seminarier som Stig H-Akademien ordnat.

Inledningsvis fick gamla och nya stipendiater lyssna till ett föredrag kring svensk travsports reglemente av travets utbildningsansvarige, Mikael Frödén. Här uppstod en intressant diskussion om vad som kan hända med reglementet i framtiden.

Staffan Philipsson redogjorde för de flesta av landets elithingstar, bl a Viking Kronos, som deltagarna dessutom stiftat bekantskap med ute på Menhammar Stuteri redan på tisdagskvällen, Staffan, som själv nu kallar sig 64+, har ägnat hela livet åt att fundera i olika banor på hur aveln fungerar. Åhörarna hade bara att suga i sig det ena rådet efter det andra.

Goda avelsråd fick stipendiaterna också efter lunch. Då även från Stig H själv samt från championuppfödaren Lutfi Kolgjini och Svensk Travsports eget avelsorakel, Christina Olsson. Seminariedagen avslutades med ytterligare goda råd, den här gången av veterinären Nils Roneus, som redogjorde för nya och gamla rön när det gäller träningsfysiologi.

×

Kommentering är avstängd.