Äntligen, Julle!

Efter en rivstart på karriären 2012 har Julle haft ett par skadepräglade och tunga år.

Men vid Solvallas onsdagstävlingar stämde det åter för den i grunden så begåvade valacken. Han vann lätt på nya rekordet 1.14,2a/2140 m.

– Nu visade han äntligen att han är på väg tillbaka, sa Erik Adielsson i segerintervjun.

Det var i maj-juni för två år sedan som Julle (Juliano Star – Miss Pilaar) inledde med tre raka segrar och betraktades som ett löfte av stora mått.

Men det gick grus i maskineriet. Det visade sig att hans tunga kropp inte pallade för de farter som kom att krävas.

Förra året kom han till start bara en gång, utan framgång.

Ägaren, tränare Johansson själv, har dock inte givit upp. Och den här säsongen har Julle kunnat återuppta ett någorlunda regelbundet tävlande. Onsdagens start var hans sjunde för året.

Brodern till miljonärskorna Bobtail och Jullan öppnade nu bra från ett tredje spår bakom bilen och han kunde utan mothugg ta över ledningen vid ingången till första långsidan. Första halvvarvet klockades till 1.11,8.

Julle fick anföra relativt ostörd och när han avslutade med en 1.12-runda var det inget snack om var segern skulle gå.

– Jag var jättenöjd med honom redan i värmningen, så jag är inte förvånad, uttryckte sig Erik.

Som också berättade att han körde sitt första lopp åt Stig H just med Julles mamma Miss Pilaar. Det skedde för övrigt i Derbystoet år 2000, som ekipaget vann med en halv miljon i första pris.

Julle sköts av Sandra Werner, som kunde notera sin andra seger den senast veckan. I lördags vann hennes passhäst Voulez Vous ett lopp i Gävle.

×

Kommentering är avstängd.