Årets första för Lotuscherie

Vid Solvallas V75-tävlingar på söndagen visade Lotuscherie ännu en gång att hon inte är att leka med när hon går felfritt.

Trots knackigt trav sista biten kunde hon krossa sina konkurrenter och lägga 100 000 kr till sina tidigare insprungna 185 000.

Från sitt elfte spår bakom bilen gavs Lotuscherie en löpning mestadels i fjärde par utvändigt. Därifrån gick hon framåt i ryggar på sista långsidan, för att få full attackorder av Erik Adielsson i fjärde spår mitt i slutsvängen.

På upploppet skaffade sig ekipaget tidigt segergrepp, även om det gick som på nålar i slutskedet. Lotuscherie var ytterst nära galopp, felade efter mål, men höll sig på benen och vann säkert på 1.14,6a/2140 m.

Stig H berömde Erik efteråt:

– Det var bra gjort att hålla henne i trav över linjen. En kuskprestation!

Adielsson själv delade med sig av lovorden:

– Lotuscherie hjälpte till själv också. Det var inte bara min förtjänst.

Det fyraåriga stoets enda förlust i felfri löpning kom i ett kval till Svenskt Trav Oaks i höstas, där hon blev trea. I de övriga fem loppen då hon hållit sig i rätt gångart har hon alltså vunnit.

Lotuscherie ägs av Stall Lotus AB, Lidingö, och sköts av Anna Yttergren.

Om Lotuscheries framtid hade Stig H en del funderingar:

– Hennes aktionsproblem tyder på att det är något fel, som vi ännu inte hittat. Nu ska hon få en tävlingspaus och kollas upp, för att sedan prepareras för viktiga uppgifter senare under säsongen.

×

Kommentering är avstängd.