Corky har kommit

Nu är han på plats!

Den amerikanske unghäststjärnan Corky (Muscles Yankee – Clarice Marie) anlände på måndagen till Stora Alby, för att tas om hand av sin nye skötare Anders Eriksson.

– Han ser fin ut. Har haft en släng av en infektion under tiden han varit uppstallad hos Daniel Redén, men den har gått över. Så jag hoppas att han snart är fullt träningsbar, säger Stig H.

Fyraårshingsten har i sommar gjort två starter på Solvalla, då fortfarande i Jimmy W Takters träning. Han vann båda gångerna i imponerande stil.

Första Sverige-segern togs i Fyraåringseliten under elitloppshelgen på 1.10,4a/1609 m. Den följdes upp med ännu en fullträff i ett lopp ingående i Solvallaserien på 1.11,6a/2140 m, vilket var tangerat svenskt rekord på distansen för fyraåriga hingstar/valacker.

Under midsommarveckan inhandlades Corky av en svensk trio, varav två ingick i Victory Tillys ägargäng Stall Kalas.

– Redan i samband med ett besök som vi i Solvallas tränarförening gjorde hos Jimmy Takter i USA i våras fick jag nys om att Corky var till salu. Och sedan min veterinär Anders Ekfalk gått igenom hästen här i Sverige och givit klartecken blev det affär, berättar Johansson.

Det är en etablerad USA-stjärna som nu får acklimatisera sig på Stora Alby. Corky har sedan tvåårssäsongen gjort 28 starter, vunnit nio gånger och blivit tvåa vid lika många tillfällen. Han har också tre tredjeplatser.

6 507 773 kronor har han hittills sprungit in.

Största meriten i hemlandet är tredjepriset bakom Royalty For Life och Smilin Eli i 2013 års upplaga av Hambletonian Stakes.

I det största tvåårsloppet ”over there”, Peter Haughton Memorial, slutade Corky tvåa 2012.

Corkys rekord är 1.10,0a.

– Visst finns det exempel på amerikanska unghäststjärnor som kommit hit och varit mer eller mindre utbrända. Men jag hoppas naturligtvis att det finns krut kvar i Corky. Det ska bli intressant att ha honom i stallet, sammanfattar Stig H.

×

Kommentering är avstängd.