Erik fick vända tillbaka

Erik Adielsson körde av banan med Lotuscherie efter Diamantstoets försök i Eskilstuna, men han fick återvända för att segerdefilera.

Från tillägg tog fyraårsstoet sin första seger sedan i juli på ett välförtjänt sätt.

– Det sprutade mjölksyra ur öronen på henne på upploppet och jag tyckte att det var fel att driva. Hon gjorde ändå allt hon kunde, berättade Erik.

Lotuscherie (Varenne – Lotuschic) vann på nya voltrekordet 1.13,8/2160 m efter tidigt avancemang fram till positionen utvändigt om ledande (före detta stallkamraten) Daytona. Henne tryckte Lotuschic musten ur redan på sista långsidan och såg i det läget ut att gå mot en stabil viktoria, men i finishen kom Alvena Take It bakifrån med en snabb avslutning som så när resulterade.

Vinsten togs ändå ”med hals”, enligt det officiella protokollet.

En liten, men dock tröst för missen i semifinalen i Breeders’ Crown för de fyraåriga stona, där Lotuschic galopperade bort sig direkt.

Nu kunde i alla fall ägarna, Stall Lotus AB, Lidingö, räkna in 100 000 kr och en finalplats i Diamantstoets final på Solvalla om två veckor. Där lockar ett första pris på 200 000 kr.

Lotuscheries skötare är Anna Yttergren.

I likhet med Lotuscherie var Emmett Brown favoritspelad på V75 i de maskulina treåringarnas Breeders’ Crown-final. Han straffade dock ut sig direkt ur segerdiskussionen med galopp, men reparerade berömvärt till en fjärdeplats värd 96 000 kr.

×

Kommentering är avstängd.