Fina framgångar i Tyskland

Två av stallets tyska fyraåringar gjorde på söndagen ett återbesök i hemlandet. Båda skötte sig så bra, att en seger och en andraplats belönades med totalt över en halv miljon.

Först ut av de två Stall Express-ägda hingstarna var Chapeau. Han hade en på papperet överkomlig uppgift i ett 2720-meterslopp. Den löste han också utan större dramatik.

Redan efter hundratalet meter hade Erik Adielsson placerat fuxen i ledningen. Väl där framme kunde ekipaget reglera konkurrenterna efter behag, för att i spurten gå undan med ett par säkra längder.

Sjunde segern i karriärens sjuttonde start var därmed ett faktum för Chateau, som med segerpremien ca 132 000 passerade miljonen intravat.

– Han är perfekt att köra. För mig som kusk gör Chapeau jobbet väldigt enkelt, berömde Erik i segerintervjun.

I augusti skulle Chapeau också ha startat i Tyskland, men i samband med transporten ned till Berlin blev han sjuk och ströks. Den här utlandstrippen blev alltså betydligt lyckosammare för Love You-sonen.

I söndagens huvudlopp i Hamburg, Grosser Preis von Deutschland, var Indigious stallets representant. Han tillhörde också favoriterna bland startfältets fjorton fyraåringar, varav hela sex svensktränade.

Indigious var inte aktiv i den inledande startrusningen, men efter ca 1000 av de 2720 metrarna kunde Erik köra sig till spets. Den då ledande Dreams Take Time, tränad av Lars I Nilsson och rattad av Johnny Takter, överlät dirigentpinnen utan strid.

Fortfarande i sista kurvan såg Indigious ut att ha händelserna under kontroll. Flera av motståndarna sög sig dock närmare in mot mål och han orkade inte försvara sig hela vägen. I stället kunde Dreams Take Time komma loss och avgöra.

Tredjeplatsen gick till Svante Båth-tränade Quid Pro Quo, för dagen körd av Åke Svanstedt.

Belöningen för Indigious’ andraplats blev över 400 000 kr, vilket gjorde honom till dubbel miljonär.

En betydande del i framgångarna för stallets två fyraåriga tyskar har skötaren till båda, Riikka Eskonniemi.

×

Kommentering är avstängd.