Hero – en riktig hjälte

Hur bra är egentligen Hero Sjöhammar?

Frågan känns motiverad sedan han, i sin andra start som treåring, vunnit på 1.13,9a/2140 m på Solvalla på fredagen.

– Jag hade lite svårt att välja position med honom under vägen. Men det blev rätt till slut, summerade körande Björn Goop.

Hero Sjöhammar (Super Arnie – Twilight Time) var med i ett tvååringslopp i sin förra regi i fjol, men då gjorde han bort sig med galopp.

Även i uppbyggnadsjobben på Stora Alby, dit han kom i januari, var det stora bekymmer med Hero Sjöhammar. Men efter kastrering i våras har han gått från klarhet till klarhet.

Årsdebuten i början av augusti slutade också på bästa sätt. Trots en löpning utvändigt om ledaren kunde Hero Sjöhammar avgöra till säker vinst.

Fredagssegern togs i stället på speed. Björn körde honom växelvis i rygg på ledaren och i andra par ytter. Tacksamt i det hårda tempot (1.10,8 första 500, 1.12,6 på varvet).

Ekipaget fick fritt fram i början av upploppet och Hero Sjöhammar avgjorde snyggt före tappra ledarinnan Sinks Canyon.

Fullträffen betydde 30 000 kr för ägande, tillika uppfödaren, V.C.Partners AB i Djursholm.

Skötare till Hero Sjöhammar är Lena ”Sirocco” Berglund.

Stallets goda segerskörd i augusti – 12 hittills! – fylldes på ytterligare när Gossip’s Princess (Marion Mad Money – Go Chip) senare under eftermiddagen vann ett treåringslopp för ston. Även hon körd av Björn Goop.

Gossip’s Princess, vars mormor Gossip sprang in 1,7 miljoner i SHJ-regi, kördes direkt till ledningen från sitt fjärde spår i voltstart. Hon fick styra i 1.19-tempo första varvet och var därefter aldrig på allvar hotad via ett avslutande 1.15-varv.

Över upploppet gick hon undan till lätt vinst på 1.17,1/2140 m på ett sätt som lovade mera.

50 000 kr till Gossip International AB, Järfälla, som äger.

Sara Wiklund är Gossip’s Princess’ skötare.

×

Kommentering är avstängd.