Indigious bäst i fyraåringstest

Motståndet var väldigt respektingivande, men Indigious visade ingen underdånighet när han vann tisdagskvällens stora fyraåringslopp i Eskilstuna – på nytt svenskt rekord!

Efter att ha tagit ledningen tidigt var Indigious omutlig när han lade 300 000 kr till sin tidigare intravade miljon.

– Det här blir en riktig kanon om han får vara fräsch, betygsatte Stig H i vinnarcirkeln.

Indigious (Prodigious – Indication) är tyskfödd och hans segertid 1.12,8a/2640 m innebar att han sänkte Scarlet Knights svenska rekord för fyraåriga hingstar/valacker på lång distans med tre tiondelar.

Hingsten visade framfötterna tidigt och vann i sina första fem starter i karriären. Första förlusten kom i fjolårets tyska derby, där han galopperade bort sig som favorit.

– Jag har alltid hållit honom högt. Tyvärr har han haft lite stolpe ut i några större lopp, så det här kändes skönt, lät det från Erik Adielsson i segerintervjun.

I det slagna fältet på Sundbyholms-travet fanns högmeriterade kullbröder som Digital Ink och Chelsea Boko. Sannerligen fina skalper i Indigious’ bälte. Och en skön fullträff efter andraplatsen i Sprintermästaren.

Indigious – en ”oslipad diamant”, enligt Stig H – ägs av tyska Stall Express och hans skötare är Riikka Eskonniemi.

I det trettonde och sista loppet såg Lotuscherie till att dubbla stallets segerskörd. Av hennes tidigare osäkerhet – galopp i de två inledande loppen – syntes för dagen ingenting. Från ett fjärde spår i volten gick hon iväg exemplariskt för att tidigt placeras som första häst i andra spår av Erik.

Via ett slutvarv i 1.15-fart pressade Lotuscherie (Varenne – Lotuschic) ledande El Porton i galopp i slutsvängen. Hon var sedan aldrig allvarligt hotad på väg mot sitt livs första triumf, värd 20 000 kr, på 1.16,7/2140 m.

Stall Lotus AB, Lidingö, är ägare till Lotuscherie, som sköts av Anna Yttergren.

Från Eskilstuna-kvällen i övrigt noterades två andraplatser för stallet genom L’Amour och Perfectly Enough.

×

Kommentering är avstängd.