Jag vill bli som Stig H

Therese A Andersson, född 1989, har tillbringat stor del av sin fritid på Rättviks-travet, ända sedan tolv-årsåldern. Via Rättviks ridklubb kom hon i kontakt med travskolan. Hon gick tidigt igenom utbildningen till travskoleinstruktör.

Efter studenten på Naturbruksgymnasiet i Rättvik började jag hos Hans R Strömberg.

Där har Therese fått chansen att köra många lopp. Hon har verkligen visat stor talang i sulkyn. Trots sin unga ålder har hon snart vunnit 15 lopp.

Målsättningen är också helt klar:

Om fem år ska jag vara egen tränare. Jag tänker börja i mindre skala för att hitta stabilitet i verksamheten. Jag vill bli som Stig H, både träna och köra själv. Det finns väldigt många äldre tränare idag och det är viktigt att vi unga får chansen att ta över, säger hon.

Får jag stipendiet vet jag precis vad jag ska göra för pengarna. Först blir det en tid hos någon stortränare i Frankrike. Sedan vill jag jobba på någon hästklinik för att lära mig mer om behandling av skador på hästar.

×

Kommentering är avstängd.