Lätt semifinal för Emmett

Emmett Brown svek som favorit i förra starten. Att det var en tillfällighet visade han i söndagens Breeders’ Crown-semifinal på Solvalla.

Från ledningen bollade han med konkurrenterna i sin ännu korta karriärs fjärde segerlopp.

– Skönt att han fick visa hur bra han i själva verket är, sa Erik Adielsson.

Efter debaclet för en och en halv vecka sedan, då han gav upp enkelt i spets, fanns det frågetecken kring formen hos Emmett Brown (Muscle Hill – Traci Spur). Men gjorda hälsokontroller hade inte visat på några bekymmer.

Med vissa utrustningsmässiga nyheter – päronskor och helstängt huvudlag – brakade han utan att tveka till fronten direkt. Slapp där utsättas för alltför tuff massage och såg morsk ut hela vägen.

Vid ingången till upploppet gav Erik honom fria tyglar och in mot mål lunkade Emmett Brown bara undan i ohotad stil på 1.13,7a/2140 m.

– Klart att det har varit frustrerande när han strulat till det för sig några gånger. Men i dag fungerade han perfekt och det känns bra att han är inne på rätt spår igen, resonerade Adielsson i vinnarcirkeln.

100 000 kr var dagens segerpremie. I de treåriga hingstarnas/valackernas Breeders’ Crown-final i Eskilstuna den 2 november handlar det om 800 000 kr i första pris. Där inleder Emmett Brown från innerspår. De andra semifinalvinnarna Conway Ås och Je t’Aime Express har andra respektive tredje spår bakom bilen.

Den välväxte hingsten Emmett Brown ägs av Stall Kennys Andelshästar 34 och hans skötare är Riikka Eskonniemi.

Stallets andra BC-semifinalist denna söndag, Lotuscherie, galopperade bort sig direkt.

×

Kommentering är avstängd.