Sara gjorde en strålande prestation på Solvalla

En del blev besvikna på Robis Sara i V75 häromveckan. Då gav hon sig i ledningen, men i onsdagens V86-omgång på Solvalla revanscherade hon sig med besked.

ROBIS SARA (Echo – Robis Hekla) inledde karriären lovande med två raka Solvalla-segrar i mars-april förra året. Sedan dess har det varit glest med riktiga framgångar, men hon fick i alla fall ihop 305 000 kr under treårssäsongen.

– Egentligen borde hon ha tjänat mer. Det har varit en hel del oflyt med i bilden, resonerar Stig H.

Onsdagskvällens insats på Solvalla visade sig bli Robis Saras bästa hittills. ”Nedstruken” till ett fjärde spår bakom bilen provade Erik Adielsson rejält med henne i början, men innerspårets Leonas Yaffa (Jennifer Tillman) var omutlig i den tuffa spetskörningen (1.10,4/500 m).

Utvändigt om ledaren blev Robis Sara het på gröten och efter ett första varv i 1.12,5-tempo trodde nog de flesta av hon spillt sitt bästa krut.

I den täta upploppskampen krigade dock Robis Sara sig allt närmare ledaren och i det allra sista steget satte hon nosen först på 1.13,4a/1640 m.

– Enastående! Jag visste inte alls om vi hade hunnit dit och är förstås jätteglad att vi gjorde det, kommenterade en synnerligen belåten Erik.

Tränare Johansson äger själv Robis Sara, som tog sin femte seger i artonde starten. En seger som belönades med 60 000 kr.

Sandra Werner är skötare till Robis Sara.

Ett par andraplatser, genom Dicey Spicey och Supernal, blev det också till stallet under Solvalla-kvällen.

×

Kommentering är avstängd.