Soloshow av Quirire

Efter nära ett års uppehåll från tävlandet har Quirire återkommit med buller och bång.

I årets andra start kom den andra fullträffen vid Solvallas onsdagstävlingar. På ett sätt som skvallrade om fortsatta framgångar för femåringen.

I comebacken i mitten av maj krossade Quirire sina konkurrenter från köläge sista halvvarvet. Segerreceptet den här onsdagskvällen var det motsatta; tidig ledning och spel mot ett mål.

Menhammar-uppfödningen Quirire (Viking Kronos – Ourasine) vann ett par lopp som treåring, men fjolårssäsongen spolierades i princip helt av en skada i ett bakben.

Några krämpor kan dock inte skönjas efter ”reparation” och därtill följande lång rehabilitering.

Vid sin fjärde seger i karriären var Quirire mäktig att skåda då han, barfota runt om för första gången, behändigt tog hand om ledningen från fjärde spår bakom bilen. Efter att ha rundat på för klassen enkla 1.17,1 kunde hingsten sedan defilera in i mål med stor marginal till tvåan på 1.14,8a/2640 m.

Erik Adielsson var översvallande i sin sammanfattning av Quirires insats:

– Som treåring kunde han vara knölig, men nu känns han perfekt. Åtminstone två klasser bättre än tidigare.

Han gav Stig H en stor del av äran för Quirires fina utveckling. Men Erik ville också framhålla det jobb som skötaren Ninni Gardelin har uträttat med hästen.

Quirire ägs av Swedish Crown Breeders AB, som kunde inkassera 30 000 kr.

Adielsson hade en fin Solvalla-kväll även i övrigt. Han vann med Jimmy W Takter-tränade amerikanen Corky och var tvåa med stallets duo Chapeau och Emmett Brown.

×

Kommentering är avstängd.