Tredje raka för Specialess

Stallets första tävlande tvååring på många år, Specialess, fortsätter att övertyga.

I första framträdandet på hemmabanan Solvalla fyllde italienaren på sin prydliga segersvit på onsdagskvällen. Tredje starten efter ankomsten till Sverige och Stora Alby resulterade i ännu en triumf, värd 100 000 kr.

– Han har väldigt lätt för sig och gör inte mycket fel. En unghäst av bra klass, summerade Erik Adielsson sina intryck i segerceremonin.

Reslige Specialess (Ganymede – Enna Dra) kom in i SHJ-träning i slutet av sommaren. Bakom sig hade han då tre starter och lika många femteplatser hemma i Italien.

På svensk mark inledde han med lätta spetsvinster i Bollnäs och Bergsåker. Tog även den här gången hand om ledningen, men tvingades till en mycket snabb öppning – 1.10,8/500 m – för att kunna överta från Orion Tilly.

Trots den ”tömningen” i början hade Specialess inga som helst bekymmer att stega undan lika enkelt som vid de tidigare vinsterna. Därtill hjälpt av att han fick dra ned på tempot till 1.16 första rundan. Segertiden blev 1.16,4a/2140 m.

För italienske ägaren Margiore Rosa har de tre Sverige-starterna inbringat 270 000 kr.

Marja Ahonen sköter Specialess.

Ytterligare en Solvalla-vinst till stallet ordnade Elit Sund (Cantab hall – Nanny Ås), som var överraskande vass bakom bilen då han frontade från ett sjätte spår bakom bilen i kvällens andra V86-lopp.

– Ja, han var kvickare än vanligt i dag. Det var över huvud taget ett annat bett i honom, förklarade Erik.

Efter en första runda på 1.14,7 tvingades Elit Sund öka farten på slutvarvet. Vann på 1.13,9a/2140 m efter en tuff upploppsstrid mot Elegant, som tog till galopp och diskades när det stod och vägde på sluttampen.

– Bägge hästarna kämpade rejält och jag var inte säker på hur det slutade, sade Erik.

Årets andra seger – den sjätte totalt – för Elit Sund gav ägande Stall Elit Sund KB, Vara, 50 000 kr.

Skötare till Elit Sund är Anders Eriksson.

×

Kommentering är avstängd.