Två Solvalla-vinnare också

Den sista januarisöndagen blev väldigt lyckad för stallet. Indigious’ Paris-vinst följdes upp med två Solvalla-segrar och i pengar summerades dagen med närmare 700 000 kr!

På Solvalla var Rub It Out först att äntra vinnarcirkeln. Ett tungt favoritskap vilade på hennes manke och hon löste sin V75-uppgift med glans.

– Hon är jättefin i loppen. Som att köra en bil, tyckte Erik Adielsson efter ekipagets snygga viktoria.

Rub It Out (Going Kronos – Klotter) har ett speciellt humör. Kan vara bångstyrig i förberedelserna innan start, men har den värdefulla förmågan att hon alltid skärper sig i allvarets stund. Femårsstoet har faktiskt aldrig, efter 16 starter, galopperat i lopp.

Den här gången såg det ut att gå lite på nålar första biten, i Rub It Outs första framträdande i voltstart på länge. Efter att ha travat in sig kunde hon i alla fall ta över ledningen från stallkamraten Global Oasis efter ett halvvarv.

Första rundan klockades till 1.16,2 i sprinterdrabbningen och via en snabb avslutning landade Rub It Out på nya voltrekordet 1.14,8/1640 m, ett par längder före Global Oasis som fullbordade en stalldubbel som totalt betalades med 165 000 kr.

För Rub It Outs ägare Easy KB, Uppsala, gav fullträffen 110 000 kr.

Rub It Outs skötare är Anders Eriksson.

I dagens trettonde och allra sista lopp blev Edge Boko (Wellino Boko – Sue Boko) hårt betrodd av spelarna och inte heller han gjorde någon av sina många anhängare besviken.

Från sitt innerspår i volten hade fyraåringen inga bekymmer med att hålla upp ledningen. Där fick han sedan i det längsta anföra i ett ganska jämnt 1.17-tempo, vilket inte plågade honom det minsta.

Erik lät honom sträcka ut över upploppet och då lämnade Edge Boko konkurrenterna med en smått överlägsen marginal på 1.16,4/2140 m.

Vilket gjorde kusken mycket belåten:

– Det är riktigt bra lufs i honom. Han var bra redan i debutsegern i december, men hade nu verkligen gått framåt. Det fanns mycket kräm kvar till slut.

Ägare till Edge Boko är Octil AB  i Göteborg, som kunde glädja sig åt 30 000 kr. Hans skötare är Lena ”Sirocco” Berglund.

×

Kommentering är avstängd.