Up Date Hoss vann på banrekord

Up Date Hoss hade, trots att han pausat för en skada och stod med tillägg i ett sprinterlopp, en motståndsmässigt lämplig uppgift i Lindesberg denna majsöndag.

Tillsammans med Ville Karhulahti löste han också uppgiften, även om det fanns en del tur med i bilden. På nya banrekordet 1.12,4/1660 m, dessutom.

I en omstart som föregick loppet galopperade Up Date Hoss, som inte hade provat voltstart sedan hösten 2011 (!).

I den giltiga starten trampade han dock rätt, även om stegen var trevande.

Varvet kvar hade Ville placerat den finskfödde nioåringen i fjärde par ytter, varifrån attacken sattes in 700 m från mål. Det bet bra ute i spåren, men ännu i slutsvängen hade ekipaget ganska långt fram till ledarduon O.P.Q.C. och Lord Capar.

Ledande O.P.Q.C. såg ut att ha segern som i en liten ask innan han galopperade hundratalet meter före mål. Den incidenten lämnade vägen öppen för Up Date Hoss, som strax före mål sluggade sig förbi Lord Capar.

– Jag trodde att vi hade för långt fram. Men det löste sig ändå till slut, kunde Ville Karhulahti belåtet konstatera efter triumfen.

Han var förstås glad att Up Date Hoss fungerade så bra efter den sträckning hingsten ådrog sig i årsdebuten i Halmstad i början av april:

– Han kändes jättefin hela vägen, men behöver nog något lopp till innan han hittar toppformen.

För ägarna Up Date Team gav segern, hästens 22:a i karriären, 35 000 kr.

Up Date Hoss sköts av Sara Andersson.

×

Kommentering är avstängd.