V86-skräll av Vulcan Brick

Den gryende form Vulcan Brick visat i skymundan i vinter gav full utdelning vid Solvallas onsdagstävlingar.

Efter en smyglöpning i tredje par utvändigt och fritt spelrum i sista kurvan kunde hingsten slå sig fram till en säker vinst, som 20-oddsare.

– Han var jättebra förra veckan också, så jag visste att formen fanns. Och i loppet löste sig allt perfekt för oss, konstaterade Erik Adielsson belåtet.

Vulcan Brick (Muscles Yankee – Minerva Brick) fick äntligen visa lite av den potential han gav prov på som treåring 2011, då han bl a var trea i en E3-final på 1.12,4a. Men under fjolåret, då han under senhösten hamnade i SHJ-träning, lyste framgångarna med sin frånvaro. Bara sex starter och en tredjeplats som bäst blev det då.

I år har han vaknat till igen och med tre lopp i kroppen kom hans tredje fullträff i karriären på 1.16,0/2160 m. Segern belönades med 60 000 kr, till glädje för ägarna W.W. Trading AB i Stockholm.

Vulcan Bricks skötare på stora Alby är Anna Lindborg.

För stallet noterades i övrigt under kvällen en andraplats för Vincere Scis Win och ett fjärdepris för King Express. Den på förhand favoritspelade Motivated Hanover kastade däremot in handduken och ströks efter att ha fungerat dåligt i provstarterna.

×

Kommentering är avstängd.