Derbytrean!

Det har varit mycket surr på förhand och nu finns fyraåringsstjärnan PERFECTLY ENOUGH på plats i stallet.

Perfectly Enough (Express It – Just About Enough) har vid åtskilliga tillfällen, i Stefan Hultmans regi, visat att han tillhör toppskiktet i den 2008 födda svenska kullen. Han tog exempelvis hem Breeders’ Crown-finalen för de treåriga hingstarna/valackerna i fjol och han blev tapper trea i årets upplaga av Svenskt Travderby.

Hingstens karriär kan sammanfattas med sex segrar på 23 starter, ett rekord på 1.13,1a och 2 370 500 kr insprungna.

Sin senaste start gjorde Perfectly Enough i fyraåringarnas Breeders’ Crown-final i Eskilstuna den 3 november. Där galopperade han och diskvalificerades.

Uppfödare till Perfectly Enough är Menhammar Stuteri AB, Ekerö, och han ägs av Just about enough AB i Halmstad. Skötare: Anna Yttergren.

Stig H-Akademien satsar på eget utbildningsprogram

Det började med ett stipendium när Stig H Johansson fyllde 50 år. För några år sedan fick stipendiefonden nytt namn – Stig H-Akademien. Nu tas ett nytt steg. Årets stipendiater får ett 14 dagars utbildningspaket.

– Det ställs allt hårdare krav på den som vill bli travtränare. Förr räckte det kanske med att man var en duktig tränare men numera måste man behärska många områden, PR, kundvård, företagsledning och försäljning, säger Stig H, som själv gjorde PR för travsporten i ett tvåtimmars radioprogram med Ulf Elving P4 Stockholm i fredags.

Ansökningstiden för årets stipendium går ut den 30 september. Pristagarna kommer att presenteras i samband med Breeders´ Crown-tävlingarna i Eskilstuna 4-5 november. Hittills har 32 duktiga lärlingar fått stipendiet.

– Vi brukar få många kompetenta ansökningar och det har varit svårt att varje år ta bort några namn som mycket väl hade kunnat komma i fråga.

Nyheterna för året innebär att stipendiaterna får fyra vip-dagar på hästsportens utbilningsanläggning i Wången, två dagar med en av Sveriges mest kända coacher, Stig Wiklund, fem dagar hos mäster Stig H själv, två dagars medieträning och två dagars utbildning i marknadsföring och kundvård. Stipendiet ska också täcka in alla kostnader, som logi, resor och förlorad arbetsinkomst.

I och med flytten till Eskilstuna kommer Stig H-Akademien in ett större sammanhang, även publikt sett. Eskilstuna och Sundbyholmstravet har ett omfattande Breeders´ Crown-program med bl a stor hästsportutställning, exklusiv fest- och underhållning, seminarier, hingstpremiering och auktion på Rix-hästarna.

– Vi hoppas kunna vara med och ytterligare höja temperaturen på evenemanget, bl a blir det en publik del där Ulf Elving intervjuar Stig H, säger Peter Jansson, projektledare för Stig H-Akademien.

Ansökningsblankett för Stig H-Akademiens utbildningsstipendium finns att ladda ned här på hemsidan.