Två segrar på V75

Fint härstammade CLAES BOKO (e. Varenne – Salma Boko) tog sin fjärde seger på sex starter när han vann klass II-försöket med 100 000 kronor i förstapris på Bergsåker på lördagen. Som vanligt var det Erik Adielsson som körde hingsten.

Från ett svårt åttonde spår blev hästen hängande i den första svängen för att sedan galoppera efter 400 meter. Efter det satt Erik långt bak i fältet.

– Jag hade inte tänkt att köra med honom efter galoppen. Nu gick det inte så fort mellan 1600 och 600 kvar och då såg jag att det var många som började visa trötthet. Nu vred jag på utan att köra förfullt med honom och egentligen körde jag aldrig under loppet med honom, sa Erik efter den imponerande segern.

Claes Boko satt alltså långt bak innan han kom ute i vida spår i den sista svängen. Över upploppet blåste han förbi konkurrenterna och vann mycket bekvämt på 1.16,5/2140a.

Den treårige hingsten ägs av Lekeryds Interiör & Design i Mölndal och skötare är Enni Raatikainen.

Femåriga stoet TRULY DEVOTED (e. Yankee Glide – Devoted to Cause) vann överraskande silverloppet med 150 000 kronor och på vilket sätt hon gjorde det. Trots att hon blev hängande och sedan fick kliva fram i dödens stack hon helt enkelt fram till spets 600 meter från mål. Hon skaffade sig en stor ledning och även om det tog emot den sista biten så kunde hon hålla huvudet först.

-Hon blev väldigt pigg när hon fick gå först utan rygg. Jag körde det som gick för jag vet att hon kan ha lite svårt sista biten. Hade jag förlorat loppet hade jag inte kunnat sova i natt, sa Erik i vinnarcirkeln.

Olle Levén i Monaco äger stoet som har Emma Terneborg som skötare.