Årets första för Claes

Tredje gången gillt i år blev det för Claes Boko vid Axevallas V75-tävlingar. Efter att ha kammat noll i två lopp infriade han ett tungt favoritskap i silverdivisionen.

– Han var närmast skyldig att vinna. Men Claes kan ännu bättre, menade Stig H efteråt.

Att Claes Boko (Varenne – Salma Boko) fick spelarnas förtroende trots att han inlett 2014 med två missar berodde mycket på att han i senaste starten såg jätteladdad ut som fastlåst på Solvalla. Han ”klättrade” i rygg på konkurrenter så till den grad att någon lustigkurre kallade honom Claes Klättermus…

I silverloppet på Axevalla var det aldrig någon risk för att den femårige hingsten skulle bli instängd. Efter en sedvanligt långsam start fick han söka sig framåt i andra spår och satt varvet kvar bra placerad i tredje par ytter.

Erik Adielsson lät Claes Boko attackera på sista långsidan. I samma veva övertog det allvarligaste hotet, Abborren, ledningen.

Lite kris såg det ut att vara i sista kurvan, då Claes Boko sjabblade med aktionen.

– Jag fick hjälpa honom lite. Någon större fara var det dock aldrig, förklarade Erik.

Väl inne på upploppsrakan tog Claes Boko fram den segergnista som givit honom åtta vinster tidigare i karriären. Abborren hade inget motvapen när han satte kniven i henne. Segertid: 1.14,4a/2140 m.

– Han har rätt inställning. Men det finns mer för mig att göra med honom för att han ska utvecklas ytterligare, uttryckte sig tränare Johansson.

Claes Boko lade nu 125 000 kr till de tidigare intjänade 1 049 500 kr, till glädje för ägarna bakom Lekeryd Interiör & Design AB i Mölndal.

Hästens skötare är Enni Raatikainen.

Tilläggas kan, att Lotus Elan gjorde ett hedervärt dagsverke som fyra i samma lopp. Även Kash’s Cantab får plus i kanten för sin tredjeplats i gulddivisionsloppet.

×

Kommentering är avstängd.