Emmett Brown och Elit Sjöhammar levererade

Stallet kunde räkna in två segrar denna söndag:

Den första kom på Solvalla, där Anders Eriksson säkert lotsade runt Elit Sjöhammar till en enkel förstaplats. Anders har kört den sjuårige valacken två gånger tidigare vilket resulterat i två andraplatser, men nu blev det tredje gången gillt för ekipaget.

Från att ha hamnat en bit bak från början och gått sista 500 m i tredjespår kunde Elit Sjöhammar utan problem sträcka på sig sista biten och hålla undan till en säker seger på tiden 1.16.2/2140m

10 000 kr var segern värd i detta breddlopp, ägare är tränaren själv och V.C Partners AB.

Skötare till Elit Sjöhammar är Rebecca Eriksson.

 

På Bjerke var det dags för Emmett Brown att göra comeback efter ett drygt två månaders långt tävlingsuppehåll. Den lovande Muscle Hill-sonen har visat väldigt hög kapacitet men galopperat bort sig i flera viktiga lopp.

En anledning till galopperna misstänkte man kunde vara en testikel som suttit i kläm och stört honom, därför beslutade man att operera bort den i våras. Detta verkar ha varit ett bra beslut;

Från spår 2 i detta V75 lopp kunde fyraåringen lätt komma till ledningen och höll sig på benen hela vägen in i mål på segertiden 1.13.2/2100m.

Både kusken och tränaren var nöjda med insatsen med tanke på att han varit borta ett tag och dessförinnan inte fått något riktigt lopp i kroppen då han galopperat i de två senaste starterna.

Detta var Emmett Browns femte seger på tolv starter och han har en spännande säsong framför sig.

Förstapriset på 100 000 norska kronor går till Stall Kennys Andelshästar 34 och skötaren heter Riikka Eskonniemi.

 

×

Kommentering är avstängd.