Eriks val visade sig rätt

Erik Adielsson var länge orolig för att han hade gjort ett tokigt taktikval med Kendra Silvio på Solvalla denna onsdag.

– Att med en av loppets favoriter sätta sig i rygg på en av de minst spelade var ju ett vågspel, konstaterade Erik efter loppet.

I slutändan blev det ändå rätt. Från ”vinnarhålet” hittade ekipaget ut i början av upploppet och Kendra Silvio (Ken Warkentin – Vicky Silvio) kunde spurta till en relativt lätt vinst. Hennes andra i den tredje starten.

Kendra Silvio var bra med från start i loppet för treåriga ston. Men hon förmådde inte ta sig förbi innerspårets eventuella 88-oddsare First Honey Ridge. Styrdes i stället ned bakom denna.

– Kendra Silvio var lite vass innan och jag ville absolut inte ha dödens, förklarade segerkusken.

Sedan ledarinnan fått inleda med ett 1.16-varv syntes utsikterna mörka för Kendra Silvio. Men allting löste sig alltså på bästa sätt när utvändiga Proud Of My Face tröttnade vid ingången till upploppet.

På pigga ben kunde Kendra Silvio då avgöra på 1.15,2a/2140 m. Till glädje för ägande Stall Silvio AB i Åstorp, som inkasserade 50 000 kr för segern.

Kendra Silvios skötare är Catarina Damström.

Erik Adielsson vann dubbelt under kvällen då han dessutom bärgade en ohotad favoritseger inom V86 med Bethel Hanover, trånad av Pär Hedberg på Axevalla.

×

Kommentering är avstängd.