Fredagstrippel på Solvalla

Fredagstävlingarna på Solvalla blev lyckosamma för stallet. Av fyra startande vann tre!

Efter sin småbleka debut på Axevalla agerade Treasure Dust enligt Erik Adielsson ”som en ny häst” när han vann i sin första Solvalla-start.

Den 3-årige dansken frontade omgående från sitt springspår och var aldrig hotad på sin segerväg till 1.17,3/2140 m.

Till skillnad från Axevalla-starten provades Treasure Dust nu utan skor, vilket var en ändring som såg att fungera positivt.

– Det var nog en positiv kick för honom. Vad det än berodde på var hästen i alla fall mer på hugget den här gången, konstaterade Erik i segerintervjun.

Treasure Dust (Cantab Hall – Savvy Yankee) är uppfödd av Thomas Lind-Holm i danmark och ägs av Lekeryd Interiör & Design AB, Mölndal. Marja Ahonen är valackens skötare.

En ännu enklare ”promenad i parken” blev det för Lotuscherie, som nu skötte sig lika exemplariskt som i Eskilstuna senast och var helt utan motstånd på sin väg till andra raka.

Från innerspår blev Lotuscherie utmanad i början, men hon svarade bestämt ut hästarna utvändigt och kunde efter en 1.17-öppning första 500 lugna ned tempot rejält. När hon sedan avslutade med ett varv i 1.14-fart var hon ensam på plan. Vinnartiden blev 1.16,5/2140 m.

– Jag körde på safety i början, berättade Erik. Hon är väldigt bra för klassen och det var lugna gatan när vi väl kunde hålla upp ledningen.

3-årsstoet väcker för övrigt trevliga minnen hos Erik. Mamman, Lotuschic, vann han Drottningens Pokal på Åby med 2006. Lotuscherie, med Varenne som pappa, är hennes första avkomma.

Uppfödare och ägare till Lotuscherie är Stall Lotus AB, Lidingö. Skötare är Anna Yttergren.

Trippeln fullbordades i amatörloppet, där stallets hovslagare Patrick Hedqvist lyckades få Baroness Boko att sköta sig för första gången i år. Ekipaget använde samma segerrecept som stallets två tidigare vinnare; spets från start till mål.

– Oerhört skönt! Både Baroness Boko och jag hade ett dåligt facit hittills i år och det här var säsongens första fullträff för oss båda, sa en påfallande glad Patrick.

Baroness Boko (Viking Kronos – Suzanne) klockades till 1.16,5a/2640 m vid sin lätta vinst.

Hon ägs av Vertex Trading AB i Sandared och sköts av Sandra Luomala.

×

Kommentering är avstängd.