”Mycket nostalgi”

Travfolket ser mycket fram emot onsdagskvällens topptävlingar på Solvalla.

Stig H Johansson är inget undantag.

– Det är klart att jag har stora förväntningar på just den här tävlingskvällen. Högklassiga lopp, men också mycket nostalgi.

Han anser att Solvallas Jubileumspokal är tävlingarnas höjdpunkt på förhand. Men personligen är han förstås också lite extra laddad inför ”Ahlsell Legends”, kuskmatchen med tio av travvärldens mest merittyngda kuskar.

En av dem är förstås Johansson själv.

– Det blir roligt att både möta mina gamla kollegor på banan. Men vi har också mycket annat trevligt att se fram emot, berättar Stig H.

Själv var han spelfavorit bakom Jaguar Broline när det här speciella loppet hade premiär förra året. Men hästen, som förresten vann V75-lopp så sent som i lördags på Åby, hade en dålig dag och ekipaget blev näst sist när Jean Pierre Dubois vann med Jeppas Hugo.

I årets upplaga hoppas förstås Stig H på en bättre placering med Bergsåkers-hästen O.P.’s Flirt.

– Att det är en bra häst har jag sett. Men han svek ju som stor favorit i sin senaste start och formen är måhända lite dunkel.

På tisdagskvällen ska de tio kusklegendarerna äta en gemensam middag i Sigtuna-trakten. Och under onsdagen, före tävlingarna, ska de vara med på en träff på Menhammars Stuteri på Ekerö.

– Kul att få träffa de gamla kollegorna under gemytliga former. Jag tävlade ju mot allihop under min aktiva tid som kusk. Mest svenskarna, givetvis, men jag har också haft en hel del att göra med framförallt tyske Heinz Wevering, konstaterar Stig H.

×

Kommentering är avstängd.