Pine Rolls V86-vinnare

Januari gav blandade resultat för Pine Rolls, men vid Solvallas onsdagstävlingar lämnade den norskfödde femåringen lugnande besked till de som möjligen betvivlat hans form.

Pine Rolls var förra säsongen en av stallets succéhästar. Till de flestas förvåning vann han sex lopp och plussade på sitt konto med nära 400 000 kr.

Även 2013 började också fint för valacken, när han i trettonhelgen vann ett långlopp på Solvalla. För att därefter kamma noll i de två följande starterna.

”Något fel på formen tror jag inte att det är”, menade ändå Stig H i sin förhandskommentar om Pine Rolls inför onsdagsstarten.

Den tesen bekräftades också med eftertryck. Efter att vid varvningen ha klivit fram ytter om ledande Calypso Blue Chip, som maskat bort den inledande rundan i 1.19,5-tempo, visade sig Pine Rolls starkast när det skulle avgöras.

Vikarierande Örjan Kihlström kunde ganska säkert måtta in segern på 1.17,0a/2140 m.

Norske ägaren Jarle Karlsson kunde glädja sig åt 60 000 kr i segerpremie. Lena ”Sirocco” Berglund är skötaren bakom Pine Rolls på Stora Alby.

I övrigt denna snöiga februarionsdag fick stallet med sig ett andrapris genom Nero Capar, medan Mellby Ascoli tog en tredjeplats.

×

Kommentering är avstängd.