Quirires segersvit fylls på

Femårige Quirire har gjort en sensationell comeback i år.

Efter sin elva månader långa bortovaro tog han vid söndagens V75-tävlingar i Kalmar tredje raka segern i år, på lika många försök.

Rattad av Björn Goop infriade Viking Kronos-sonen favoritskapet utan att behöva överanstränga sig.

– Vi fick köra på i lagom tempo. Blev utmanade på slutrundan, men jag hade en stark häst som kunde stå emot, sammanfattade Björn efter loppet.

Med hjälp av ensamt springspår kunde han placera Quirire i ledningen på några steg. Ekipaget fick därefter anföra i behaglig fart (1.19 första varvet!) i det 3140 m långa loppet.

Utvändige Nescafe trissade upp tempot efter hand och i sista kurvan, då Quirire tappade koncentrationen för ett kort tag, såg det ut att kunna utvecklas till en upploppsduell.

Sista biten in mot mål var det dock inget snack om vart segern skulle hamna. Quirire seglade undan med några säkra längder på segertiden 1.15,1.

– Jag fick köra Quirire en gång i fjol också. Men då blev det galopp, så det här kändes kul, tyckte Björn Goop efter triumfen i Kalmarsundsstayern.

Bara någon timme dessförinnan hade han vunnit även dagens andra storlopp, Kalmarsundspokalen, med Reven d’Amour.

Quirire, som ägs av Swedish Crown Breeders AB i Stockholm, belönades med 100 000 kr för sin vinst. Totalt har han efter 23 starter i livet sprungit in 552 500 kr.

Hingstens skötare är Ninni Gardelin. Hon hade en annan passhäst, Ramboldo Jet, som vinnare på Solvalla i tisdags.

×

Kommentering är avstängd.