Rip Roaring i stark Solvalla-debut

Rip Roaring har mjukstartat med tre starter på landsorten. Vilket han visade sig haft god nytta av i onsdagens Solvalla-debut, då han kammade hem ”Gay Noons Lopp” och 100 000 kronor.

Den 3-årige hingsten har flyttat fram sina positioner påtagligt efter andraplatsen i sitt livs första lopp i Lindesberg i slutet av juni.

– Ja, han har verkligen gått framåt såväl fysiskt som mentalt. Framförallt har han en väldigt bra inställning, berömde Erik Adielsson i vinnarcirkeln på Solvalla.

Rip Roaring (From Above – Ourasine) förmådde som väntat inte hålla upp ledningen från innerspåret. Men Erik kunde påpassligt ta sig ut i andra spår i första kurvan, för att köra sig till ledningen redan efter 500 m i 1.13-fart. Den segervägen, som det skulle visa sig, underlättades av att storfavoriten Random Shot sjabblade med travet och tappade värdefull mark i början.

Random Shot kom fram och satte viss press på Rip Roaring under slutvarvet, men ledaren bet ifrån sig storstilat och kunde vinna med en säker längds marginal efter en slutrunda i underkant 1.14.

Segertiden blev nya rekordet 1.15,1a/2140 m.

Rip Roaring har därmed skrapat ihop 192 500 kr under den dryga månad han tävlat hittills. Till glädje för Swedish Crown Breeders AB, Stockholm, som äger den robuste lillebrodern till stjärnhästen Jocose.

Ninni Gardelin är skötaren, som sett till att presentera Rip Roaring i så gott skick.

Av stallets övriga startande denna sista julikväll noterar vi att It’s Amazing var mycket tapper fyra efter en blytung löpning över lång distans och att såväl August K som Elit Sjöhammar tog tredjeplatser i sina respektive lopp.

×

Kommentering är avstängd.