Scampi avrundade annandagen

Erik Adielsson, överlägsen vinnare i kuskarnas V75-liga 2014, fick avsluta annandagens Solvalla-tävlingar med seger i ett ramlopp bakom treårslöftet Scampi.

Menhammar-uppfödde Scampi (Going Kronos – Gambari) har både härstamning och utseende som talar för en spännande framtid. Två av hans bröder, Micro Mesh och Prawns, är miljonärer.

Den här helgdagen gjorde hingsten sin tredje start och tog sin andra seger som stor spelfavorit.

Från sitt bakspår hamnade Scampi som första häst i andra spår redan i första kurvan. Han tvingades avverka resten av loppet i den positionen medan ledande Zirpa tilläts ”trolla bort” inledningsvarvet i 1.18-tempo.

Erik valde att sitta lugn fram till sista svängen, där han lät Scampi utmana ledarinnan på allvar. Greppet kopplades direkt inne på upploppet, men bakifrån hotade smygkörde Eby B.Boko. Denne kunde dock Scampi avfärda knappt, men säkert på vinnartiden 1.16,3a/2140 m.

– Han var lite mer skärpt i dag än i sina tidigare lopp. Det är bra driv i honom och det känns att det finns ytterligare växlar kvar, berömde Erik.

Som också passade på att avslöja att den som agerat tomte i hans familj, inkluderande två små tvillingdöttrar, på julafton var självaste Stig H.

– Den uppgiften skötte han så bra att han kan ha en framtida karriär som tomte!

Scampi ägs av Swedish Crown Breeders AB, Stockholm, och han sköts av Ninni Gardelin.

×

Kommentering är avstängd.