Seger för Elit-hästen

I Stig H:s förhandskommentar om Elit Sjöhammar inför onsdagstävlingarna på Solvalla bedömdes valacken ha ”vettig chans”. Rätt, visade det sig då Super Arnie-sonen tog en knapp, men säker spetsseger.

Elit Sjöhammar, som häromveckan var tvåa i comebacken efter en nära halvårslång paus, kördes resolut till ledningen av Erik Adielsson från ett andra spår. Ekipaget tilläts sedan inleda med ett varv i 1.18-tempo.

Det som i det längsta såg ut att utmynna i en vattentät viktoria blev mer dramatiskt än väntat. Dels krängde Elit Sjöhammar till för ett ögonblick i sista kurvan, dels blev han utmanad på allvar av Fuzz i upploppets senare skede.

I en snabb avslutning lyckades ändå Elit Sjöhammar hålla undan med ett nödrop på nya rekordet 1.16,6/2140 m.

Att femåringen inte var helt tömd efter den prestationen var tydligt då Erik inte vågade stanna upp för en segerintervju. Hästen var för pigg.

Elit Sjöhammar (Super Arnie – Augusta Bell) tog sin andra seger i sjunde starten, hans första på hemmabanan, och fyllde på sitt bankkonto med 30 000 kr. Han ägs av V.C.Partners AB med flera, däribland Stig H själv.

Anna Lindborg ansvarar för skötseln av Elit Sjöhammar.

Från kvällens tävlingar kan också nämnas att stallets två treåriga debutanter, stona Vincere Scis Win och Daytona, svarade för gedigna prestationer som tvåa respektive trea.

×

Kommentering är avstängd.