Soloshow av Occhione Jet efter vila

Han hade inte tävlat på nio månader, men ringrost kunde Occhione Jet inte ens stava till i måndagskvällens comeback i Rättvik.

Italienaren skojade med motståndarna vid överlägsen seger på 1.11,9a/2140 i femåringsloppet ”Henning Mårthans Minne”.

Vinnaren i löpningen, som körts sedan 1971, är numera direktkvalificerad till Solvallas Jubileumspokal. I fjol vann Friction båda och som Occhione Jet nu såg ut finns möjlighet att upprepa den bravaden.

– Han är en av världens bästa i sin kull, slog också Erik Adielsson fast i segerintervjun.

Stig H antydde i fjol att han såg Occhione Jet (Pine Chip – Estella Jet) som en tänkbar elitloppshäst. Av det blev intet i år, då hingsten bromsats av halsbekymmer. En åkomma han också opererats för under våren.

Nu återkom han alltså med ”rensade rör” och fina träningsrundor på Stora Alby bakom sig. Och vilken comeback han bjöd på!

Från sjunde spår bakom bilen valde Erik Adielsson att inte ladda för fullt i början. I en 1.09-öppning lyckades ekipaget ändå hitta ned i andra par utvändigt.

– Jag var glad att få en rygg. Men så bra som han var i dag hade han nog vunnit från dödens också, menade Erik.

Där fick Occhione Jet bida sin tid, medan ledande On Track Piraten kunde dämpa till 1.13 första varvet.

700 m kvar satte Occhione Jet in en skoningslös attack, vilken ledde honom till spets redan i ingången till slutkurvan. En ledning han sedan i lysande stil kunde utöka hela vägen in i mål.

– Det fanns krafter kvar i mål, enligt en mäkta belåten Adielsson.

Ägaren, Paolo Corrado i Italien, belönades med 100 000 kr. Att lägga till de 3 761 823 kr som Occhione Jet travat ihop i sina 23 tidigare starter.

Lena ”Sirocco” Berglund är skötaren bakom Occhione Jet.

×

Kommentering är avstängd.