Torsdagsdubbel i Örebro

Det blev ett mycket lyckat gästspel i Örebro för tre av stallets hästar på torsdagskvällen. Resultat: Två segrar och en tredjeplats, 159 000 kr.

100 000 kronor blev belöningen för Claes Boko när han gjorde processen kort med motståndarna i fyraåringsloppet till gamle derbyvinnaren Najos minne.

Med en andraplats hemma på Solvalla bakom sig efter flera månaders tävlingspaus hade ”Classe” återfått den rätta formen. Efter att tidigt ha tagit sig fram till positionen utvändigt om ledande Rafael Blågul såg Erik Adielsson till att ha full kontroll på de sju konkurrenterna. Segertiden blev 1.14,3a/2140 m.

– Jag vet att Claes Boko är stark och var inte bekymrad över att vi hamnade i dödens. Det kändes att han hade gått framåt av förra veckans comeback. Han vann med tussarna kvar i öronen och jag är väldigt nöjd, konstaterade Erik.

Claes Boko (Varenne – Salma Boko) drabbades av en s k harhas i juni och har därför fått stora delar av säsongen 2013 spolierad. Ändå är han, efter Örebro-vinsten, uppe i 349 500 kr intjänat på bara åtta starter under året.

Hingsten ägs av Lekeryd Interiör & Design AB i Mölndal och han sköts av Enni Raatikainen.

I skuggan av Claes Boko visade Sophias Blush ännu en gång att hon hittat formen i säsongens elfte timme. Via en perfekt löpning – spets, rygg ledaren, lucka inne på upploppet – styrde Torbjörn Jansson henne till tredjeplatsen.

Stalldubbeln på Dagens Dubbel-spelet fullbordades av Knifetown Action (Civil Action – Top Jewel). Också han tvingades trava utvändigt utan rygg, men kunde ändå avgöra lätt i friskt tempo på 1.12,7a/1609 m.

Segern, som var Knifetown Actions tredje under säsongen, gav 35 000 kr till ägaren Lundqvist Bergsprängning AB i Knivsta. Valackens skötare är Ninni Gardelin.

×

Kommentering är avstängd.