Tre V86-segrar på Solvalla

Stallet hade en lyckad dag på Solvalla på onsdagen. Kvällen slutade med tre segrar och flera fina prestationer av stallets hästar.

Första segern kom i V86:ans andra avdelning och det var Cash A Cheque EM som levde upp till favoritskapet. Tillsammans med Björn Goop påbörjade valacken sitt avancemang i i sista sväng och på upploppet gick ekipaget förbi sina konkurrenter och vann på tiden 1.15.2k.

Detta var sexåringens sjätte seger i karriären och förstapriset på 80 000 kr i detta lopp gör att han nu passerat en halv miljon i insprungna pengar.

Ägare till Cash A Cheque EM är Stjärn EL HB i Knivsta. Skötare är Lena Berglund.

 

Kvällens andra seger fixade Han Herred tillsammans med Kenneth Haugstad. Tränaren var positiv inför uppgiften och menade att hingsten är på väg att hitta formen.

Från åttondespår hamnade hingsten invändigt en bit bak i fältet. I sista sväng tog ekipaget rygg på stallkamraten Violet Hill och bara en bit innan mål kom luckan. En fin spurt gjorde att fyraåringen kunde ta hem segern på tiden 1.16.8m.

Förstapriset var värt 80 000 kr och detta var Infinitif-sonens fjärde seger i karriären.

Ägare till Han Herred är Stall Inox, skötare är Jonna Roos.

 

Tredje segern för dagen blev odramatisk då Scampi, även han som favoritspelad tog ledningen från spår 2. Därefter var loppet i princip över, och med Ville Karhulahti i sulkyn höll valacken undan till seger på tiden 1.18.0al.

Detta var sexåringens sjunde seger i karriären och för denna prestation fick han ytterligare 60 000 kr in på kontot.

Ägare till Scampi är Swedish Crown Breeders AB i Stockholm. Skötare är Viktor Brodin.

 

Totalt denna onsdag sprang stallets hästar in drygt 260 000 kr.

×

Kommentering är avstängd.