Två fullträffar under Elitloppshelgen

Fyraårige Dream Lane stod inför sin hittills största uppgift i karriären när hon på lördagen startade i finalen av Diamantstoet på Solvalla.

Efter att ha gjort en fin prestation i försöket för några veckor sedan så fanns det vissa förväntningar även om bakspåret var ett litet orosmoment.

Tillsammans med Erik Adielsson fick stoet en position en bit bak i fältet, och med 800 meter till mål påbörjades avancemanget i tredjespår. Det var långt fram till ledaren, men efter en suverän spurt så kunde Dream Lane sätta nosen först över mållinjen.

Segertiden skrevs till 1.12.4m och förstapriset var värt 200 000 kr. Detta var stoets andra seger i SHJ-regi och hon har nu tjänat över en halv miljon hittills i karriären.

Ägare till Dream Lane är Stall Rund & Sund, skötare är Minna Viljanen.

 

På söndagen var det dags för Antonio Tabac att pröva lyckan i Lärlingseliten tillsammans med Anders Eriksson.

Hingsten har radat upp fina prestationer under året men nu var motståndet tuffare. Från spår 5 kom ekipaget iväg bra och placerade sig som tredje häst invändigt.

I sista sväng kom luckan och efter en sylvass spurt var segern ett faktum. Segertiden skrevs till fina 1.10.2ak och förstapriset var värt 100 000 kr.

Detta var femåringens tionde seger i karriären och han har nu totalt tjänat nästan 800 000 kr.

Ägare till Antonio Tabac är Tomas Haanpää i Tierp, skötare är Sara Wiklund.

×

Kommentering är avstängd.