V64-skräll av Lotus Elan

Det hade gått mer än ett och ett halvt år sedan han vann senast, men i V64 i Eskilstuna på tisdagskvällen visade sig Lotus Elan obeveklig.

I ett sprinterlopp för högsta klassen hade Lotus Elan (Super Arnie – Lotusanne) och körande Torbjörn Jansson den otacksamma uppgiften att inleda från spår åtta bakom startbilen. I det nio hästar stora fältet hittade ekipaget tidigt ned i tredje par utvändigt, samtidigt som ledande Digital Darling fick anföra på relativt enkla 1.13,7 första 500.

När Torbjörn 700 m från mål styrde ut Lotus Elan för anfall, i tron att han skulle få svar och rygg på Uranus De Tyrole, fick resten av loppet avverkas i tredje spår utan draghjälp.

På upploppsrakan visade sig Lotus Elan klart starkast, då han till skrällodds gick undan till klar vinst på 1.12,2a/1640 m.

– Han kändes väldigt, väldigt bra. Och jag körde inte för fullt förrän inne på upploppet, förklarade Jansson efteråt.

Ägande Stall Lotus AB, Lidingö, inkasserade 35 000 kr att addera till de 1 095 502 kr sjuåringen tidigare travat ihop. Segern var Lotus Elans sjunde i karriären.

Skötaren bakom valacken är Anna Yttergren, som så sent som i lördags i Perfectly Enough hade en passhäst som V75-vinnare.

×

Kommentering är avstängd.