Zelda Zonk gladde ägarna

– En riktigt, riktigt trevlig märr. Hon kommer att gå långt!

Erik Adielsson hade naturligt nog bara lovord om Zelda Zonk efter hennes tredje raka Solvalla-seger på fredagen.

Efter övertygande prestationer i tidigare starter i SHJ-regi i höst spelades sjuåriga Zelda Zonk (Fast Photo – True Lass As) denna gång till mycket tung favorit. Vilket tränare Johansson i förhand ansåg befogat.

De spelare som stöttat stoet på toton hajade dock till ordentligt när hon rumplade till i startögonblicket och var ytterst nära att galoppera på sitt innerspår bakom startbilen. Efter den incidenten hamnade ekipaget i femte par utvändigt när fältet tog form.

Ungefär 1400 m från mål tyckte Erik att det var dags att ta ett initiativ och några hundra meter senare övertog Zelda Zonk ledningen från Freja Sund. Första varvet travades i  1.15-tempo.

Återstoden av loppet förde tankarna till uttrycket ”kattens lek med råttorna”. Zelda Zonk liknade en kejsarinna där framme och gick i spurten undan vad som behövdes, till synes helt opressad, på segertiden 1.14,3a/2140 m.

Ägarna Maurice och Janine Peltier hade rest upp från Tyskland för att njuta av sin guldklimps framfart på svensk mark. Och de var förstås nöjda med att ha flyttat Zelda Zonk till Stora Alby, trots att hon varit segerrik även på tyska banor.

– Zelda Zonk blir definitivt kvar här uppe. Hon älskar sin nya hemvist och är så lycklig, menade Janine.

Med fredagens 30 000 kr har Zelda Zonk travat ihop 211 500 kr i sina fyra Sverige-starter.

Hennes skötare är Ninni Gardelin.

Även i övrig skötte flera SHJ-hästar sig bra på Solvalla denna eftermiddag. Andraplatser blev det för Voulez Vous, Brooklyn Club och Scellino Luis, medan Kalido fick nöja sig med ett tredjepris.

×

Kommentering är avstängd.