Rosemary på topp igen

Att den undermåliga insatsen i förra starten var en tillfällighet visade Rosemary Gar med besked i onsdagskvällens 3-åringslopp på Solvalla. Hon dominerade från start till mål och vann lätt på 1.11,4a/1640 m.

Italienskan tog nu tredje segern i sin femte start i Johansson-träning och ägande Scuderia Merf belönades med 100 000 kr.

Erik Adielsson, som skötte tömmarna, var förstås nöjd:

– Rosemary Gar är ett krutpaket! Hon fungerar bäst när hon får springa på utan att tas upp, som i dag.

Hennes misslyckande i Axevalla-starten innan förklarar Erik och Stig H med att det loppet blev fördröjt av en del strul och att det störde Rosemary Gar.

Emma Terneborg har hand om den dagliga skötseln av dottern till Donato Hanover och Allstar F.C.

I kvällens huvudlopp, Jubileumspokalen för 5-åringarna, var Occhione Jet tillbaka i elden en dryg månad efter sin strålande årsdebut i Rättvik. De frågetecken som rådde kring hans form efter något tveksamt träningsjobb rätade han ut på snyggt sätt.

Occhione Jet öppnade raskt från sitt innerspår, men mot brutalt startande Panne De Moteur hade han ändå inget motvapen. Fick trava i rygg på denne till ingången av upploppet, då luckan uppenbarade sig.

En fullgod avslutning förde fram Occhione Jet till andraplatsen på 1.11,7a/2140 m, värd 400 000 kr, men åt vinnaren Panne De Moteur fanns inget att göra denna sköna augustikväll.

I samma lopp blev stallets Perfectly Enough femma på 1.12,0a. För det belönades han med 50 000 kr.

I kvällens stora 4-åringslopp galopperade Indigious i bra position på första långsidan.

×

Kommentering är avstängd.